Продукти:
около 15 - 20 средни чушки
500 гр. кайма
600-700гр.картофи
150-200гр.ориз
1 глава лук
1 морков
2 домата
олио
чубрица
джоджен
сол
зеленчукова подправка
Начин на приготвяне:
Изкормените и измити чушки се пълнят със смес от каймата, ориза, настърганите лук, морков и домат,подправките и малко олио.
Отворите на чушките се запушват с колелца от нарязаните предварително картофи /по-дребнички/. Нареждат се в тавичка. Останалите картофи се нареждат между чушките. Налива се вода, настърган домат и сол или пикантина, колкото да ги покрие, ама не съвсем, до средата може би. Пече се до готовност на картофите и зачервяване. Много е вкусно и картофките поемат от аромата на чушките.
Пълнени чушки по самоковски
сряда, 13 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 14:41
Етикети: лятно меню, мляно месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар